Over Monique de Hont
Liberty met Eefje

Mijn naam is Monique de Hont, geboren in 1975 te Dongen.

Ik trainde al vroeg paarden op een dressuurstal. Toch bleef ik zoekende naar wat ik wou.

Rond mijn veertiende kreeg ik Eefje, een pittige haflinger. Door het bezig zijn met Eefje leerde ik dat de omgang met paarden anders kon. Het intrigeerde mij, in die tijd was paardentaal nog niet zo bekend.


Sindsdien las ik veel boeken over paardengedrag. Ik kon uren kijken naar een kudde paarden of ze nu in een wei liepen of ergens in het wild.

Ik ging enkele cursussen volgen van leerlingen van Klaus Hemphing.


Per toeval rolde ik het vak in! Door bezuinigingen in de zorg waar ik werkzaam was werd de deur geopend om van mijn hobby mijn werk te gaan maken.


Nog weer wat later ben ik begonnen en afgestudeerd als paarden gedragstrainer. Ik schoolde bij als centered riding instructor bij Magreet Bouwmeester en vervolgens de eerste twee jaar Technisch trainen bij de Takt academie van Mireille den Hoed. Simpelweg om de reden dat ook gedragsproblemen tijdens het rijden niet zomaar ontstaan. Zowel gedragsproblemen naast en op het paard fascineren mij. 


Inmiddels bestaat mijn bedrijf Natural HorseMo 8 jaar! Mijn motivatie was en is nog steeds dat het geweldig is te werken vanuit de taal van het paard.Wilde haflingers in de bergen 1999